A Magyar Nemzeti Bank H-JÉ-I-74/2022. számú határozatában visszavonta Sberbank Magyarország Zrt. (a továbbiakban: Sberbank, székhelye: 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3.) tevékenységi engedélyét és elrendelte a hitelintézet végelszámolását. Ennek következtében a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. (Hpt.) törvény alapján az Országos Betétbiztosítási Alap (a továbbiakban: OBA) 2022. március 3-án megkezdte és 10 munkanapon belül a betétesek rendelkezésére bocsátja a kártalanítást.

Közreműködő Bank
Az OBA a Takarékbank Zrt.-t (a továbbiakban: Takarékbank) bízta meg, hogy nevében és helyette ún. közreműködő bankként kifizesse az erre a kifizetési csatornára irányított betétesek részére a nekik járó kártalanítási összeget.
A kifizetések ütemezetten történnek, ennek időpontjáról és helyéről minden ügyfél rövidesen személyre szóló értesítést kap az OBA-tól. Kérjük, ezen tájékoztató kézhezvételét követően keresse fel ügyintézés céljából az Ön számára kijelölt Takarékbank fiókját, ahol személyazonosságának és eljárási jogosultságának igazolását követően a kártalanítás összegéről rendelkezni tud.

További információ elérhető itt.