Az NHB Növekedési és Hitelbank Zrt. „v.a.” kártalanítása kapcsán a még ki nem fizetett, nagy összegű kártalanításra jogosultak a kártalanítási összegről 2019. november 20. után közvetlenül az Országos Betétbiztosítási Alapnál tudnak rendelkezni.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) H-JÉ-I-86/2019. számú határozatával visszavonta az NHB Növekedési és Hitelbank működési engedélyét és kezdeményezte a hitelintézet végelszámolását. A Hpt. 217. § (1) bekezdése alapján az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) az MNB határozata közlését követő napon, 2019. március 15-én, megindította a kártalanítási eljárást.

A kártalanítási eljárás eredményeként az OBA az ügyfelek rendelkezésére bocsájtotta 7 munkanapon belül a kártalanítási összeget. Az OBA a nagyösszegű, 500 ezer forint feletti kártalanítási összegek esetében a kártalanításhoz kifizető ügynök bankot vett igénybe (OTP Bank).

A kifizető ügynök bankon keresztül történő kártalanítási lehetőség 2019. november 20-ával megszűnik. Azok a kártalanításra jogosult ügyfelek, akik ezen dátumig nem rendelkeztek a kártalanítási összegről, a továbbiakban magyarországi számlaszámra történő átutalással kérhetik kártalanításukat. Ehhez szükséges az ügyféltípusnak megfelelő formanyomtatvány szabályos kitöltése és az OBA-hoz postai úton történő megküldése.

Számlaszámbejelentő nyomtatvány természetes személyek részére

Számlaszámbejelentő nyomtatvány nem természetes személyek részére

Országos Betétbiztosítási Alap