OBA - Biztos betét, biztos kivét.

Az Országos Betétbiztosítási Alap feladata, hogy a bankbetétesek megtakarításait megvédje az esetleges pénzügyi szolgáltatók fizetésképtelensége miatt. Ezt sokan nem tudják, ezért óvakodnak bankszámlán tartani a megtakarításaik. Pedig a túlzott óvatosság indokolatlan, erre több példa is adódott az elmúlt időszak kártalanításai során.

Eszter egy kis éttermi alkalmazott, a magtakarított pénzét takarék pénztrában tartotta. Egy nap a pénztár bezért, Eszter, pedig nem fért a pénzéhez, ami a napi megélhetését kockáztatta.

Ismerje meg az ő történetét és tekintse meg a videót, amiből megtudhatja, hogyan segített neki gyorsan és hathatósan az OBA betétbiztosítása.

Kövessen minket a facebookon!

Mikor jár a kártalanítás a betét után?

A törvény szerint akkor jár kártalanítás, ha az adott pénzintézet fizetésképtelensége miatt nem vehető fel biztosított betét. Ekkor az OBA a biztosított részére kártalanítást fizet.

A kártalanítás célja

Önnek ne kelljen megvárnia a hitelintézet esetleges, hosszadalmas felszámolási eljárásának végét, azért, hogy a pénzéhez jusson.

Ön akkor is hozzájusson betétjéhez - maximum a mindenkori kártalanítási összeghatárig -, ha arra a felszámolás során egyébként nem lenne fedezet.

Kit véd az OBA betétbiztosítása?

magánszemélyek
vállalkozások
egyesületek
alapítványok
ügyvédi letéti számlák
külföldön élők
külföldiek

Az OBA betétbiztosítása a vállalkozások védelmére, megkülönböztető figyelem nélkül kiterjed. Sándor, egy kis cukrászda tulajdonosa. Az ő példáján keresztül láthatja, hogy mekkora problémát okozna az alkalmazottak munkabérkifizetés, de az egész cég anyagi biztonságának megingása a folyószámlavezető bank csődjéval, ha az OBA nem nyújtana gyors mentőövet a cégek számára is. Indítsa el a videot és ismerje meg Sándor történetét.

Figyelem! Jogi személyek kártalanításánál a folyamat elindításához 30 napnál nem régebbi cégkivonat bemutatása szükséges.

További információk

Tudjon meg többet a betétbiztosításról, a kártalanítás folyamatáról és szerezzen további információkat, tanácsokat az OBA szolgáltatásáról itt: www.oba.hu