2018. január 1-től Kómár András tölti be az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) ügyvezető igazgatói pozícióját.

Kómár András 2004-ben végzett jogászként a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán. 2008-ban a Budapesti Corvinus Egyetemen kapott közgazdász diplomát, majd 2011-ben mérlegképes könyvelő képesítést szerzett.

Az OBA új vezetője szakmai pályafutását 2004-ben a Pénzügyminisztérium Pénzügyi szolgáltatások főosztályán kezdte. 2007-2013 között a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletén dolgozott, döntően a pénz-és tőkepiaci területen, majd 2013-tól a Magyar Nemzeti Bank alkalmazottja lett, ahol az OBA, a Szanálási Alap, a Befektető-védelmi Alap és a Kárrendezési Alap ügyeivel is foglalkozott, 2016-tól pedig a Szanálási tervezési és reorganizációs főosztályt vezette.

Kómár András 2017 eleje óta tagja az OBA igazgatótanácsának. A Magyar Nemzeti Bank képviseletében részt vett az Európai Bankhatóság (EBA) és az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) több munkacsoportjának és bizottságának munkájában. Jelenleg megbízott oktató a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának Pénzügyi Jogi Tanszékén, egyben az egyetem Doktori Iskolájának hallgatója. Kutatási területe a pénzügyi szervezetek válsághelyzeteinek megelőzése, illetve kezelése.

Kómár András az OBA ügyvezető igazgatói pozíciójában Fekete-Győr Andrást váltotta, aki 2010-től 8 éven át vezette az intézményt és sokat tett az OBA nemzetközi elismertségének növeléséért.