A banki ügyfelek tájékozódását segítő mobilwebes felületet indított az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA). Az okostelefonokkal (Android-on és iPhone-on), valamint táblagépekkel igénybe vehető ingyenes szolgáltatás az OBA által biztosított bankbetétek felismerésében és a betétbiztosítás alapvető információihoz való könnyű hozzájutásban segíti a betéteseket.

Az OBA Betétőr mobil webfelülete a betéteseket fontos tudnivalókkal segíti pénzük elhelyezésével kapcsolatos felelős döntéshozataluk előtt. A felületen az ügyfelek ellenőrizhetik az OBA ernyője alá tartozó Magyarországon bejegyzett hitelintézetek aktuális listáját (bankok, takarékszövetkezetek, lakástakarék-pénztárak és hitelszövetkezetek), a betétbiztosítás kártalanítási összeghatárát, valamint a hazai betétvédelemmel összefüggő valamennyi alapvető szabályt.

Az applikáció elérhető az OBA honlapjáról,  a Google Play-ből, illetve az Apple Store-ból.

Az alkalmazás infografikus illusztrációval napokra lebontva mutatja be banki ügyfelek kártalanítása során az OBA feladatait és az ügyfelek kártalanítási összeghez való hozzájutásának lépésit.

qrcode