A Nemzetgazdasági Minisztérium megbízásából az OBA kifizette azoknak a betéteseknek járó kártalanítást is, akiknek az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetnél 1993 előtt keltezett megtakarításuk volt.

1993 július 1-je (az OBA által működtetett piaci alapú betétbiztosítás elindulása előtt) az állam 100%-os garanciát nyújtott a bankbetétekre, valamint takarékbetétekre. Az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet július 25-i bezárásakor 383 darab állami garanciás bankbetét volt elhelyezve, mintegy 35,4 millió forint értékben.

Az állami garanciás betétek kifizetésének nincs a betétbiztosítási kártalanítás 20 munkanapos határidejéhez hasonló kifizetési keretideje, az ezekben elhelyezett betétek a kifizetés napjáig kamatoznak tulajdonosaiknak.

Az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet adatállománya ugyanakkor nem tette lehetővé valamennyi állami garanciás tulajdonos minden kétséget kizáró azonosítását. Emiatt az OBA kéri azon ügyfeleket, akik nem kapták meg az általuk jogosnak vélt és 1993 júliusa előtt elhelyezett betétjük összegét, hogy a betéti okirattal keressék fel az Orgovány fiókjait és a betét kifizetéséhez adják meg azonosító adataikat.